Fremtidens stjerner! Fra interesse til profession- Nikolaj

Fredag, den 22. februar 2013

I denne uge (uge 8) har vi haft besøg af to spirende systemudviklingstalenter i forbindelse med 8. og 9. klasses praktik.
Efter 5 dage med arbejde på hver deres database, har begge praktikanter beskrevet deres arbejde i et blogindlæg.

Her fortæller Nikolaj om sin uge hos Casalogic:

“Jeg har interesseret mig for IT og teknologi i sin helhed i mange år. Jeg har I flere år ønsket at arbejde indenfor softwareudvikling I en eller anden forstand. Jeg er stadig ikke hundrede procent sikker på, hvad jeg vil lave indenfor området, men i øjeblikket ønsker jeg at arbejde med Cyber Security, evt. for et anti-virus selskab eller sådan noget i den dur.

Vi fik stillet en opgave der gik på; Opstil en MySQL database, og skriv en webside i PHP der kan kommunikere og redigere i den. Senere blev den så udviddet til at vi skulle have to tabeller I databasen. De to skulle være relateret, og fra vores PHP-side skulle man kunne se og redigere I disse forhold.

Jeg startede med at sætte en simpel .HTML forside op, hvor jeg kunne henvise til de andre sider. De første punkter på listen var at kunne tilføje nye brugere, at kunne slette eksisterende brugere og at kunne søge I brugere.
Det var rimeligt nemt opnået ved simpel PHP-kode og korte simple SQL queries.

0000028959-1

Det svære var anden halvdel. Her gjaldt det databaserelationer.
Jeg valgte at opstille et scenarie, der hed at mine eksisterende brugere var medlemmer af en sportsklub, og at de skulle deles ud på nogle hold. Disse kunne enten være spillere eller trænere for et hold.
Jeg startede på database-siden med at oprette to nye tabeller; Teams og m_t.
Teams indeholdt holdnavne og -numre, træningsdage og hvilken bane de spiller på. m_t viste forholdet mellem spillere I Members (min originale tabel) og Teams.
Jeg gjorde det så simpelt som muligt, ved at give den 3 kolonner; user_id, team_id og rel.
user_id og team_id er ID-numre fra de to andre databaser, der viser hvilken person og hold, der er tale om. Og rel hvilken relation, der er mellem de to (1=spiller, 2=træner).

0000028959-2

På dette tidspunkt fandt jeg ud af hvordan man kunne transportere sine variabler på tværs af filer ved hjælp af URL’et (eks. user_id.php?user=2), denne opdagelse hjalp mig utrolig meget I resten af processen. Førhen havde jeg brugt HTML-formularer, som er klodsede og upraktiske til de ting jeg brugte dem til.

Det var omtrent på dette tidspunkt at jeg under et forsøg på at flytte filerne til en FTP-server fik slettet alt mit arbejde. Heldigvis havde jeg en backup fra tirsdag eftermiddag. Dette gav mig dog muligheden for at skrive meget af min PHP om til at bruge, for mig, nyopdagede metoder til at optimere siden.

Da jeg skulle til at tilføje SQL queries, opdagede jeg at jeg vidste meget lidt om hvordan de fungerede, og at jeg på ingen måde ville kunne konstruere en query af den strørrelse, der ville blive nødvendig. Så jeg satte mig ned og læste en masse dokumentation om SQL og det lykkedes mig efter et par timers research at tilrave mig nok viden til at konstruere de queries, der blev nødvendige.

Det har været en enorm lærerig uge. Jeg har lært rigtig meget. For at sammenligne, svarer den mængde stof jeg har lært I den her uge nok til hvad folkeskolen har lært mig I 8.-9.-klasse kombineret.
Jeg synes især at det var rart at vi fik lov at arbejde med en opgave frem for at se nogle andre løse en opgave. Det er altid bedre at have fingrene I mulden.

Der er heldigvis kun 2 måneder tilbage af folkeskolen. Efter den starter jeg på HTX på en Kommunikation/IT-linje.
Når jeg er færdig der, vil jeg uddanne mig som civil-ingeniør indenfor softwareudvikling.
Mit drømmejob ville være I et firma, hvor jeg kunne arbejde med software og ikke behøve bekymre mig om business siden”.

Vi har været meget glade for Nikolaj i denne uge, og ønsker ham alt det bedste i fremtiden.

Tags: , , ,

Det er ikke muligt at skrive kommentarer.