Fremtidens stjerner! Fra interesse til profession- Asger

Fredag, den 22. februar 2013

I denne uge (uge 8) har vi haft besøg af to spirende systemudviklingstalenter i forbindelse med 8. og 9. klasses praktik.
Efter 5 dage med arbejde på hver deres database, har begge praktikanter beskrevet deres arbejde i et blogindlæg.

Her fortæller Asger om sin uge hos Casalogic:

“I denne uge har jeg været i erhvervspraktik hos Casalogic. Jeg valgte at være i erhvervspraktik hos Casalogic, fordi jeg interesserer mig for computere og specielt linux. Jeg har på et tidspunkt lavet en video sammen med Peter Toft (der er Linux-geek), og jeg fik kontakten med Casalogic derfra. Så selvom jeg ikke har fået sat tid af til erhvervspraktik af min skole, valgte jeg, at bruge min vinterferie på at være i erhvervspraktik i Casalogic, i stedet for at sove længe. Jeg synes efter at der er gået en uge, at det har været et bedre valg at være i erhvervspraktik hos Casalogic, end at ligge derhjemme, og sove længe.

Inden jeg begyndte havde jeg fået at vide af en jeg kender, som har været i erhvervspraktik i Casalogic, at jeg ville komme til at programmere noget PHP, og at det ville handle om databaser. Hvis jeg skal være ærlig så synes jeg, at jeg har lært mere end bare det. Jeg har både lært om PHP og databaser, men jeg har også lært meget om hvad det vil sige at tage på arbejde, og jeg har lært hvordan man installerer diverse ting på computeren, og til sidst har jeg også lært en lille smule om økonomi. Jeg nåede på den ene uge, at lære hvordan man kan bruge PHP, og lidt HTML til at vise data, tilføje data, og ændre data, i en SQL database.
Da jeg startede vidste jeg ikke noget om SQL, og min viden om PHP var også begrænset, men efterhånden lærte jeg mere og mere.
Jeg startede med, at finde ud af hvordan SQL fungerer, og så bagefter begyndte jeg at koble det sammen med PHP, og jeg endte med at vide meget mere, end jeg gjorde i starten af ugen. Undervejs har der været ting, der har været svære at finde ud af, så det har været godt at prøve at kode programmerne i stedet for at læse i en bog, og det var godt at man havde nogle, man kunne spørge hvis man sad fast. Jeg er faktisk overrasket over, hvor meget jeg har lært på denne ene uge, og jeg har fået alt hvad jeg regnede med, og lidt til.

Efter at jeg har været hos Casalogic er jeg blevet mere sikker på, at jeg skal på HTX efter folkeskolen, og så vil jeg gerne til sidst ende med at lave software til robotter, da jeg synes at robotter er fascinerende, og jeg tror, at man vil bruge robotter meget i fremtiden.

Så min uge hos Casalogic har været meget god og lærerig, og jeg er sikker på, at jeg kan bruge det jeg har lært hos Casalogic senere”.

Vi har været meget glade for Asger i denne uge, og ønsker ham alt det bedste i fremtiden.

Tags: , ,

Det er ikke muligt at skrive kommentarer.